2017 Samengevat

  Afgelopen jaar ontzettend veel gefocust op 'producties op locatie'. Weer zijn hier een aantal hele mooi albums en EP's up voortgekomen. Een aantal hiervan zullen dit jaar hun geboorte vieren. Ook ben ik intussen met m'n studio Reservevak1 van Soest naar het bruisende Amersfoort verhuisd. Reservevak1 Lucas Hamming - Luck Is For Suckers Stillwave - Sell Another Soul IX - 00:00 Maple -Eat Your Dog

  Voorjaar 2017

  Er komen dit jaar weer een aantal hele vette releases uit. OA de Nieuwe plaat van Lucas Hamming, Stillwave en Orange Maplewood. Voor deze drie projecten ben ik telkens samen met mijn assistent Iwen opzoek gegaan naar vette locaties waar we ons geruime tijd konden opsluiten om aan deze albums te werken. Ik ben met Strenghold Publishing in zee gegaan om projecten die daar passen te versterken. Ik werk daar nauw samen oa met Phil Tilly, om ook alternatieve pop onder de aandacht te kunnen brengen. Ook mezelf voorgenomen iets vaker hier wat nieuws te posten :) Grts!

  Zomer 2016

  Nieuwe mixroom gebouwd, en een paar hele fijne platen mogen maken. Dat in een notendop, met hier een paar hoogtepunten:

  -3FM Best Album Nominatie met Lucas Hammings 'HAM'
  -Serious Talent met Radio Eliza en tevens een killer single debut (80x gedraaid in de eerste 3 weken!!)
  -Door een samenwerking met trance legende Murkus Schulz op #1 in de USA Itunes dance charge terecht gekomen.
  -The Yukon Club tevens 3FM Serious Talent geworden!
  -De track 'Horizon' van Oliver Alexander mogen mixen met meer dan 160000 play op Spotify

  Studio Reservevak1

  2015

  Nu het weer lekker stil is op straat en iedereen waarschijnlijk lekker op de bank zit de laatste resten champagne en oliebol een het verteren is, leek het mij een mooi moment voor een klein jaaroverzichtje met een aantal hoogtepunten. IX en ik produceerden een gouden plaat voor Herman van Veen, en ook bracht Edith Leerkes haar eerste liedjesplaat uit waaraan zowel eerder genoemden als Willem Wits een bijzonder groot muzikaal aandeel in hadden. Willem kreeg het ook voor elkaar zijn plaat af te maken dit jaar, ik mocht deze mixen, en ben daar erg trots op. Ook op Amber Gomaa's eerste plaats die hier gemixt is, deze produceerde ze samen met Jett Rebel. Jett neemt graag zn vrienden mee in z'n succes, zo ook Echo Movis, met wie ik hun debut plaat maakte, hou ze in de gaten! Ik ben met Lucas Hamming naar naar Duitsland in een verlaten stadhuis gegaan om binnen twee weken z'n eerste full length op te nemen, welke niet geheel onopgemerkt is gebleven. Zo'n zelfde soort productie heb ik met De Koorts, Roos Blufpand en COPPERSKY achter de rug. Coppersky en Roos breng binnen kort deze plaat uit. Alumna had wat tijd nodig om haar plaat uit te brengen, maar deed dat wel dit jaar in een bomvol paradiso. In de IJland Studio heb ik een aantal hele mooie EP's gebouwd met Find Us In Slumberland, Moon Tapes, Sam Rodrigues en Loose Ends. Ook heb ik nog een bak herrie opgenomen met The Apologist en een toffe samenwerking met The Yukon Club aangegaan. Voor Aestrid was het een wat rustig jaar, maar dit gaf ons de kans om ons goed voor te bereiden op de reeds geplande opnames. Ook ben ik dit jaar verhuisd en heb veel samen gewerkt met Iwen, die als stagiaire bij mij terecht kwam. Zo ook in de toekomst, maar als zelfstandige. Het komende jaar ziet er alweer vruchtbaar uit, hoop voor jullie ook! Liefs, JJJ 2015-06-07 01.13.06

  De laatste loodjes

  Het is intussen December, en dat betekend dat het jaar 2014 bijna voorbij is. Zij het, dat er nog een aantal hele gave projecten in de pijpleiding zitten.
  - Echo Movis debuut album
  - Een keiharde EP van Lucas Hamming
  - De eerste twee singles voor GPVNL Publieksprijs winnaar Jeanne Rouwendaal
  - De indie short film van David Moneypenny, Headbangers
  - De Hamburgse band Four Colours, welke op dit moment wordt gemixt bij onze ooster buren.

  Ook heb ik dit jaar mijn eerste stagiair over de vloer, Lennaert is iemand wiens oren en ogen altijd open staan terwijl hij zich ontfermd over het reviseren van allerlei zaken waar ik maar niet aan toe kom.
  Verder staan er een aantal nieuwe releases op de Project pagina. o.a. Aestrid, Herman van Veen, Edith Leerkes en De Eerste De Beste.
  Een mooi terugblik van het afgelopen jaar zal ik rond de 31e online gooien.

  Grts!! -JJJ

  Zomer voorbij

  Deze maand weer een aantal hele vette releases:
  - Edith Leerkes - Liedjes
  - Herman van Veen - Kersvers
  - Aestrid - No Map or Address
  - De Eerste de beste - Juist EP
  - Four Colours - FRGMNTS EP
  - Matroesjka's - De Beste Liedjes Tot Nu Toe
  en ook weer een aantal mooie projecten in het verschiet.
  Dit was het nieuws binnen 1 minuut!

  Nieuwe projecten

  Het is een zomer zonder veel vrije dagen, maar dat mag de pret niet drukken!

  De zomer begon heerlijk met A Day In Forest, een festival dat ik nu voor de tweede keer samen met een aantal vrienden organiseer. We hadden een Line-up waar je U tegen kunt zeggen, en zonder commercieele belangen toch een hele goeie dag gedraaid!
  Nu net terug uit Les Chaizes in Frankrijk alwaar ik met Edith Leerkes aan haar eerste niet-klassieke liedjes album heb gewerkt.
  Verder komt er een nieuwe Nederlands-talige plaat van Herman van Veen uit die zo de alternatieve radio op kan. Ik werk met De Eerste De Beste aan hun debuut EP waar ik ontzettend veel inspiratie in kwijt kan en over een week of twee vertrek ik naar Gdansk in Polen om met de Hamburgse band Four Colours een EP op te nemen.
  Ook zal ik de EP van het cabaret duo Matroesjka mixen en zullen we ons met Aestrid gaan voorbereiden op de release van No Map Or Adress met een voorafgaande tour in Canada.
  Als klap op de vuurpijl ben ik samen met een team van andere muziekfanaten bezig met het opzetten van een nieuwe studio in mijn dorpje Soest. Hierover spoedig meer!

  Fijne Vakantie! -JJJ

  Herman van Veen

  Samen met Marnix Dorrestein en team Herman van Veen heb ik weer een nieuwe plaat vol mooie liedjes de wereld in mogen helpen. Van deze Duitstalige CD is ook een speciale editie te verkrijgen en in september zal er ook weer een Neerlandsch Album verschijnen dat ik van verscheidene opnames zal voorzien ook ook de mix van zal verzorgen.

  Jett Rebel wint 3FM Awards

  Samen met Jett Rebel heb ik twee EP's gebouwd die bijzonder goed zijn ontvangen het afgelopen jaar! Naast 3fm Megahit won hij zelfs een Edison Award en een twee 3fm Awards voor Beste Nieuwkomer en Serious Talent Jett Award

  Live Recordings with Stillman

  Vanaf vandaag richt ik mij samen met het team van Stillman op het vastleggen van Live opnames voor bands met een live reputatie. Naast hoge kwaliteit video is er vanaf nu ook de mogelijkheid om er een compleet afgemixte audio track bij te krijgen.
  Binnenkort zal er materiaal verschijnen van onder andere: Über-Ich en Angelo Boltini

  Kijk op Stillman.nl om te zien wat er allemaal mogelijk is!

  Video’s

  Jett Rebel:

  Aestrid:

  Alumna


  Momenteel werk ik samen met Diede Oosterveen aan haar project Alumna. Deze week hebben we in de IJland Studio de eerste single opgenomen welke op 1 Juli te horen en te zien zal zijn. Vanaf dan zullen we gestaag doorwerken aan de opnames voor het volledige album.