2017 Samengevat

  Afgelopen jaar ontzettend veel gefocust op 'producties op locatie'. Weer zijn hier een aantal hele mooi albums en EP's up voortgekomen. Een aantal hiervan zullen dit jaar hun geboorte vieren. Ook ben ik intussen met m'n studio Reservevak1 van Soest naar het bruisende Amersfoort verhuisd. Reservevak1 Lucas Hamming - Luck Is For Suckers Stillwave - Sell Another Soul IX - 00:00 Maple -Eat Your Dog

  Voorjaar 2017

  Er komen dit jaar weer een aantal hele vette releases uit. OA de Nieuwe plaat van Lucas Hamming, Stillwave en Orange Maplewood. Voor deze drie projecten ben ik telkens samen met mijn assistent Iwen opzoek gegaan naar vette locaties waar we ons geruime tijd konden opsluiten om aan deze albums te werken. Ik ben met Strenghold Publishing in zee gegaan om projecten die daar passen te versterken. Ik werk daar nauw samen oa met Phil Tilly, om ook alternatieve pop onder de aandacht te kunnen brengen. Ook mezelf voorgenomen iets vaker hier wat nieuws te posten :) Grts!

  Zomer 2016

  Nieuwe mixroom gebouwd, en een paar hele fijne platen mogen maken. Dat in een notendop, met hier een paar hoogtepunten:

  -3FM Best Album Nominatie met Lucas Hammings 'HAM'
  -Serious Talent met Radio Eliza en tevens een killer single debut (80x gedraaid in de eerste 3 weken!!)
  -Door een samenwerking met trance legende Murkus Schulz op #1 in de USA Itunes dance charge terecht gekomen.
  -The Yukon Club tevens 3FM Serious Talent geworden!
  -De track 'Horizon' van Oliver Alexander mogen mixen met meer dan 160000 play op Spotify

  Studio Reservevak1

  2015

  Nu het weer lekker stil is op straat en iedereen waarschijnlijk lekker op de bank zit de laatste resten champagne en oliebol een het verteren is, leek het mij een mooi moment voor een klein jaaroverzichtje met een aantal hoogtepunten. IX en ik produceerden een gouden plaat voor Herman van Veen, en ook bracht Edith Leerkes haar eerste liedjesplaat uit waaraan zowel eerder genoemden als Willem Wits een bijzonder groot muzikaal aandeel in hadden. Willem kreeg het ook voor elkaar zijn plaat af te maken dit jaar, ik mocht deze mixen, en ben daar erg trots op. Ook op Amber Gomaa's eerste plaats die hier gemixt is, deze produceerde ze samen met Jett Rebel. Jett neemt graag zn vrienden mee in z'n succes, zo ook Echo Movis, met wie ik hun debut plaat maakte, hou ze in de gaten! Ik ben met Lucas Hamming naar naar Duitsland in een verlaten stadhuis gegaan om binnen twee weken z'n eerste full length op te nemen, welke niet geheel onopgemerkt is gebleven. Zo'n zelfde soort productie heb ik met De Koorts, Roos Blufpand en COPPERSKY achter de rug. Coppersky en Roos breng binnen kort deze plaat uit. Alumna had wat tijd nodig om haar plaat uit te brengen, maar deed dat wel dit jaar in een bomvol paradiso. In de IJland Studio heb ik een aantal hele mooie EP's gebouwd met Find Us In Slumberland, Moon Tapes, Sam Rodrigues en Loose Ends. Ook heb ik nog een bak herrie opgenomen met The Apologist en een toffe samenwerking met The Yukon Club aangegaan. Voor Aestrid was het een wat rustig jaar, maar dit gaf ons de kans om ons goed voor te bereiden op de reeds geplande opnames. Ook ben ik dit jaar verhuisd en heb veel samen gewerkt met Iwen, die als stagiaire bij mij terecht kwam. Zo ook in de toekomst, maar als zelfstandige. Het komende jaar ziet er alweer vruchtbaar uit, hoop voor jullie ook! Liefs, JJJ 2015-06-07 01.13.06

  De laatste loodjes

  Het is intussen December, en dat betekend dat het jaar 2014 bijna voorbij is. Zij het, dat er nog een aantal hele gave projecten in de pijpleiding zitten.
  - Echo Movis debuut album
  - Een keiharde EP van Lucas Hamming
  - De eerste twee singles voor GPVNL Publieksprijs winnaar Jeanne Rouwendaal
  - De indie short film van David Moneypenny, Headbangers
  - De Hamburgse band Four Colours, welke op dit moment wordt gemixt bij onze ooster buren.

  Ook heb ik dit jaar mijn eerste stagiair over de vloer, Lennaert is iemand wiens oren en ogen altijd open staan terwijl hij zich ontfermd over het reviseren van allerlei zaken waar ik maar niet aan toe kom.
  Verder staan er een aantal nieuwe releases op de Project pagina. o.a. Aestrid, Herman van Veen, Edith Leerkes en De Eerste De Beste.
  Een mooi terugblik van het afgelopen jaar zal ik rond de 31e online gooien.

  Grts!! -JJJ

  Zomer voorbij

  Deze maand weer een aantal hele vette releases:
  - Edith Leerkes - Liedjes
  - Herman van Veen - Kersvers
  - Aestrid - No Map or Address
  - De Eerste de beste - Juist EP
  - Four Colours - FRGMNTS EP
  - Matroesjka's - De Beste Liedjes Tot Nu Toe
  en ook weer een aantal mooie projecten in het verschiet.
  Dit was het nieuws binnen 1 minuut!